brugklas

Naar de brugklas

Het laatste jaar van de basisschool afsluiten is spannend en aan een nieuw begin staan van een schooljaar op een nieuwe school wellicht nog spannender. Hoe ga je goed voorbereid naar de brugklas?

De nieuwe start in de brugklas

Wat is er allemaal nodig om een goede start te maken in het voortgezet onderwijs in de brugklas? Waar moet je je nu echt op voorbereiden? Is het leren anders dan op de basisschool? Hoe zit het met mediawijsheid? Wat is de groepsdruk in de brugklas? Allemaal vragen waarbij wij kunnen helpen.

Niet alleen de leerling komt voor een nieuwe uitdaging te staan. Ook de ouders/verzorgers zullen moeten omschakelen. In de brugklas is er elk uur een andere docent en wandel je naar een ander lokaal. Alle boeken zelf meenemen, goed leren plannen en dan ook nog een nieuw groot gebouw met veel nieuwe leerlingen soms wel heel veel groter en ouder dan jezelf bent. Er komt veel nieuws op je af in de brugklas. Hoe organiseer je je huiswerk en hoe ga je om met alle nieuwe prikkels?

Wennen aan leren en plannen in de brugklas

Als Leer Leren Coach helpen wij om de overstap vertrouwder te maken van de basisschool naar de brugklas. We leggen uit waarom anders leren plannen waardevol is en hoe een andere manier van leren effectiever werkt om voldoendes te behalen.

Niet alleen de school(omgeving) is anders, ook de sociale omgang krijgt een nieuwe start. Wij leren wat de belangrijkste punten zijn op het gebied van mediawijsheid en de sociale vaardigheden.

We geven de juiste handvatten om een vertrouwde en succesvolle start te maken in de brugklas. Leer plannen en leer leren. Leer een weg te vinden in de wijde wereld van het internet. Voor de ouders bieden wij een seminar aan om optimaal te kunnen helpen met leren.

In het kort

Wat: 3 fysieke trainingen van ieder 60 minuten plus 1 online reflectie afspraak
Wanneer: in overleg, ook na 17.00 uur mogelijk
Waar: in onze praktijk of bij u thuis

Lees hier de inhoudelijke omschrijving voor de Brugklas begeleiding.
Voor tarieven kijk hier.

Bereikbaarheid


Voorweg 143
2716 NH Zoetermeer

T: 06 41 96 41 14
info@leerlingleertleren.nl

Leerling Leert Leren

algemene voorwaarden
privacy verklaring
Kamer van Koophandel te Den Haag
onder nr. 82306885