brugklas

Naar de brugklas

Het laatste jaar van de basisschool afsluiten is spannend en aan een nieuw begin staan van een schooljaar op een nieuwe school wellicht nog spannender. Hoe ga je goed voorbereid naar de brugklas?

De nieuwe start in de brugklas

Wat is er allemaal nodig om een goede start te maken in het voortgezet onderwijs in de brugklas? Waar moet je je nu echt op voorbereiden? Is het leren anders dan op de basisschool? Hoe zit het met mediawijsheid? Wat is de groepsdruk in de brugklas? Allemaal vragen waarbij wij kunnen helpen.

Niet alleen de leerling komt voor een nieuwe uitdaging te staan. Ook de ouders/verzorgers zullen moeten omschakelen. In de brugklas is er elk uur een andere docent en wandel je naar een ander lokaal. Alle boeken zelf meenemen, goed leren plannen en dan ook nog een nieuw groot gebouw met veel nieuwe leerlingen die ouder en groter zijn. Er komt veel nieuws op je af in de brugklas. Hoe organiseer je je huiswerk en hoe ga je om met alle nieuwe prikkels?

Wennen aan leren en plannen in de brugklas

Leerling Leert Leren helpt je om de overstap vertrouwder te maken van de basisschool naar de brugklas. Krijg uitgelegd waarom leren plannen waardevol is en hoe een andere manier van leren effectiever werkt om voldoendes te behalen. Leer een goede samenvatting te maken waarbij je creatief te werk. Leer hoe je dit op school kunt toepassen.

Niet alleen de school(omgeving) is anders, ook de sociale omgang krijgt een nieuwe start. Leer wat belangrijke punten zijn op het gebied van mediawijsheid en de sociale vaardigheden.

Met de juiste handvatten zul je een succesvolle start maken in de brugklas. Leer plannen en leer leren, leer een weg te vinden in de wijde wereld van het internet. Voor de ouders hebben wij een workshop om optimaal te kunnen helpen met leren bij de leerling.

In het kort

Wat: 3 fysieke trainingen van ieder 60 minuten plus 1 online reflectie afspraak
Wanneer: in overleg, ook na 17.00 uur mogelijk
Waar: in onze praktijk of bij u thuis

Lees hier de inhoudelijke omschrijving voor de Brugklas begeleiding. Nieuwsgierig geworden? Stuur een bericht om kennis te maken.

Kennismaken

Waarmee mag ik je helpen?


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

  Bereikbaarheid


  Voorweg 143
  2716 NH Zoetermeer

  T: 06 41 96 41 14
  info@leerlingleertleren.nl

  Leerling Leert Leren

  algemene voorwaarden
  privacy verklaring
  Kamer van Koophandel te Den Haag
  onder nr. 82306885