Heb je moeite met lezen en tekstbegrip? Stel je werk uit omdat je denkt dat je toch niet aan de verwachtingen kunt voldoen? Wil je handvatten om beter om te gaan met de gevolgen van dyslexie in een school- of werksituatie? Dan is de training 'dyslexie' wellicht iets voor jou!

De training 'Dyslexie'

Ontdek in deze training dat dyslexie meer is dan een taal en/of schrijfprobleem. Met dyslexie maak je van sommige hersengebieden meer gebruik dan een zonder dyslexie. Hieruit volgt dat dyslexie samengaat met talenten. De training is inclusief het werkboek Dyslexie Sleutels van Marzenka Rolak.

Wat komt onder meer aan bod?

 • Je leert om je focus te verleggen van taalbeperkingen naar persoonlijke ontwikkelingen.
 • Je erkent de impact van het hebben van dyslexie.
 • Je ontdekt wat je persoonlijke talenten zijn.
 • Je oefent om je gedachten te controleren en problemen te veranderen in mogelijkheden.
 • Leren leren met je dyslexie.

Data schooljaar 2023-2024

Deze training is geschikt voor leerlingen uit groep 8 en leerlingen in het voortgezet onderwijs. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 90 minuten. De training wordt 1-op-1 aangeboden, de data is in overleg en na 17.00 uur mogelijk. Groepstraining is mogelijk bij meerdere aanmeldingen.

Fixatie Disparatie

Als je ergens naar kijkt moeten beide ogen naar hetzelfde punt kijken. Wanneer dit niet goed gebeurt, fixeer je (kijken) disparaat (niet goed). De hersenen kunnen de beelden van de beide ogen niet tot één enkel beeld versmelten, waardoor het zien onduidelijk wordt. Dit kan wazig zicht en/of onrustig gedrag veroorzaken. Het is zeer aannemelijk om te veronderstellen dat een FD-er tijdens een dyslexieonderzoek ten onrechte als dyslectisch zal worden beschouwd. Leerling Leert Leren is een FON aangesloten Visuele Screener & Trajectbegeleider. Neem gerust contact op voor meer informatie of kijk ook op FON site.

Bij FD is het lezen heel vermoeiend, omdat er een afwijkend beeld binnenkomt. Dit kan wazig zicht en/of onrustig gedrag veroorzaken. Ook als je kind scherp ziet, kan er sprake zijn fixatie-disparatie!  Een visuele disfunctie is een onzichtbare belemmering bij het lezen, spellen, rekenen en de concentratie. Ook kinderen met een volledige gezichtsscherpte kunnen een visuele disfunctie hebben!

Fixatie-Disparatie kan wazig, bewegend of onduidelijk zicht veroorzaken, maar ook onrustig gedrag. Het is zeer aannemelijk dat een kind met Fixatie-Disparatie na een onderzoek als dyslectisch wordt beschouwd. Fixatie-Disparatie en dyslexie laten veel dezelfde kenmerken zien, maar er is ook een belangrijk verschil tussen FD en dyslexie.

Dyslexie is een taalontwikkelingsstoornis, die genetisch is bepaald. Dyslectische kinderen kunnen de klanken van een woord niet analyseren en onthouden. Daardoor is leren lezen moeilijk. Ongeveer 10% van de leerlingen is een zwakke lezer en speller.  Van deze 10% leerlingen heeft 5% last van dyslexie.

Dyslexie kan niet worden verholpen. Met gerichte, deskundige hulp van een remedial teacher kan een kind de leesvaardigheid wel verbeteren. Het lezen zal altijd lastig blijven en de spelling zwak. FD is daarentegen goed te behandelen. Neem contact op voor een screening fixatie-disparatie.

Huiswerkbegeleiding voor leerlingen met dyslexie

De problemen met leestempo, spelling, het leren van rijtjes, tafels en soortgelijke informatie, de verwerking van lettertekens en klanken, en het automatisch toepassen van kennis en soms hoofdrekenen kunnen ook voortkomen uit onvoldoende begeleiding van de leerlingen, moeilijkheden bij het leerproces of andere persoonlijke problemen.

Op school is het van groot belang om de sterke kanten van een leerling optimaal te benutten. Daarnaast is het essentieel dat leerlingen meer tijd krijgen voor bepaalde oefeningen dan hun klasgenoten. Tot slot is het noodzakelijk dat leerlingen extra en aangepaste oefeningen krijgen om lees- en spellingproblemen te verminderen. Bij Leerling Leert Leren wordt door middel van huiswerkbegeleiding gewerkt aan al deze uitdagingen, zodat leerlingen betere prestaties kunnen leveren op school. Informeer naar de mogelijkheden.

Locaties

Zoetermeer, Utrecht en Amersfoort

In het kort
 • Voor wie
  Groep 8, Voortgezet onderwijs, MBO en HBO
 • Wat
  Zes bijeenkomsten € 695 inclusief het werkboek Dyslexie Sleutels t.w.v. € 17,50 en Mijn Planagenda van € 18,50
 • Wanneer
  Data en tijd in overleg, ook na 17.00 uur mogelijk
 • Waar
  Praktijk locatie: Zoetermeer, Amersfoort (Eemsplein) of Utrecht (Europalaan). Of bij u thuis.
 • Scholen
  Incompany op aanvraag 6x 90 minuten
 • Na deelname
  Certificaat van deelname en na twee weken evaluatie gesprek

Schrijf je vrijblijvend in

Noteer hier je voornaam
Noteer hier je achternaam
Noteer hier een geldig e-mailadres
Noteer hier je telefoonnummer, zonder de toevoeging van spaties en/of streepjes (voorbeeld: 0123444555)
Noteer hier je eventuele opmerking/vraag

Na verzending van dit formulier neem ik contact met je op. Zo kan ik informatie uitwisselen en zit je nergens aan vast.


Wat deelnemers erover zeggen

Mers is fijn in de omgang en legt duidelijk uit.

Reneé – Student

Ik heb al meerdere soorten trainingen gedaan maar toch weer veel geleerd en nieuwe inzichten gekregen.

Sabine – Student

Een onwijs fijne training. Ik heb hier heel veel aan gehad. Zelf weet ik zo veel meer over wat het nou is en hoe ik met faalangst om kan gaan! Bedankt voor de fijne training en de veiligheid!

Tessa – Student

Hele leuke training! Heel erg leerzaam en handige tips die je kunt bij het leren. Ik ben blij dat ik geweest ben!

Yade – Leerling

Ik heb het heel leuk gehad en heel veel geleerd. Ik raad dit aan omdat je leert hoe je voor toetsen voorbereid.

Nick – Leerling

Door deze training heb ik meer inzicht gekregen in mijn faalangst. De bijeenkomsten waren fijn en informatief. Er was ruimte voor persoonlijke verhalen. Ik weet nu beter hoe ik van negatieve gedachten positieve gedachten moet maken.

Marit – Student

De faalangst training heeft mij elke week een stuk zelfverzekerder gemaakt. Door de oefeningen die we hebben geleerd, weet ik meer rust voor mijzelf te creëren waardoor alles beter uitpakt. Een grote aanrader!

Vlinder – Leerling

Ik vond het een fijne training met een vertrouwde sfeer met de begeleider en tussen de deelnemers.

Fenna – Student

Nick heeft met veel plezier weer 'leren leren'. Hoe een goede samenvatting te maken, goed te plannen. Wat een resultaat in één dag. Van een kind die het even niet meer wist naar een zelfverzekerde jongen. Aanrader, bedankt Mers! groet Karin

Karin – moeder van Nick

Luistert goed, geeft aan waar bepaald gedrag goed voor is en waar het vandaan komt. Ontzettend veel tools om te leren die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Zeer professioneel in begeleiding.

Luuk – Student

Mijn dochter heeft veel baat gehad bij deze dag. Ze heeft verschillende manieren geleerd om de geleerde stof beter te onthouden. Fijn was het dat het een klein groepje was en de docent de kinderen op hun gemak stelde.

Patrick – vader van Yade

Mijn zoon kwam zeer positief terug van de cursus. Hij heeft vooral veel gehad aan het maken van een goede planning en de verschillende tips over hoe je het leren het beste kan aanpakken. De laatste toets resultaten waren al beter en hij ging relaxter de laatste toetsweek in.

moeder van Sven

Ik heb veel geleerd deze training en zou hem 100% aanraden aan medestudenten. De materialen zijn nuttig en Mers zorgt voor een prettige en rustige sfeer. Ze heeft nuttige concrete tips.

Kari-An – Student

Mers geeft je inzichten waar je over na gaat denken. Alleen al het bewust worden heeft mij veel gebracht. De voorbeelden waren prettig en hier heb ik iets aan op de lange termijn.

Isabel – Student

De training Leren Leren Methode heeft mij geholpen overzicht en orde te houden tijdens de les en tijdens het leren, dit is fijn want dat had ik hiervoor bijna niet. Zeker een aanrader!

Dali – Leerling

Inzichtelijk, praktisch, heel herkenbaar en goed toepasbaar.

Hayo – Student

Ik vond het leuk, gezellig en leerzaam. het is super leuk en zou het aanraden. Ik heb er heel veel aan gehad.

Sven – Leerling

Meer trainingen & workshops

Training

Leer leren & plannen

Leerling/student

Training

Faalangst

Leerling/student

Training

Brainpower

Docent

Training

Naar de brugklas

Docent

Workshop

Basis denk­systemen

Docent, ouder

Lezing

Eigenaarschap & motivatie

Docent

Training

Leren leren methode

Leerling/student

Workshop

Leer overhoren

Ouder

Training

Mindset, voeding & leren

Leerling/student