over ons

Over ons

Veelvoorkomende uitspraken, van leerlingen:
“Ik heb echt heel lang geleerd, ik begrijp niet dat ik een onvoldoende heb?”


Veelvoorkomende uitspraken, van ouders:
“Hoe kan ik mijn kind het beste helpen met leren?”
“Hoe krijg ik mijn kind gemotiveerd om zijn huiswerk te maken?”

Onze begeleiding richt zich niet op het toezien dat er huiswerk gemaakt wordt waarbij je een vraag kan stellen wanneer je iets niet begrijpt.

Wij richten onze aandacht op motivatie, de juiste manier van plannen om aan de slag te gaan en de intrinsieke motivatie om door te pakken. Wij begeleiden in de manier waarop gewerkt wordt met het doel kortdurende begeleiding naar zelfstandigheid.

Wij zijn van mening dat wanneer duidelijk is waardoor deze motivatie ontbreekt er een omslag gemaakt kan worden in de manier van leren en vervolgend efficiënter geleerd wordt. Wij helpen hoe beter aan het huiswerk gewerkt kan worden, leer leren, leer lezen, leer plannen en krijg meer zelfvertrouwen.

Efficiënt leren houdt in dat je brein in actie komt. 
Actief leren zorgt voor betere resultaten en meer werkplezier.
 

Wij onderzoeken of faalangst een rol speelt in het leerproces en de manier waarop huiswerk gemaakt wordt. Wellicht dat sociale faalangst een blokkade is en die doorslaat naar cognitieve faalangst. Met kleine handreikingen laten wij de leerling inzien dat de faalangst niet de baas mag zijn.

Schaamte om te falen of schaamte door gepest te worden dragen bij aan het neerzetten van minder goede prestaties. Wij hebben hier aandacht voor en zetten ons in om alle blokkades inzichtelijk te maken en samen tot de juiste oplossingen te komen.

Kort samengevat, door te onderzoeken wat er daadwerkelijk aan de hand is, wordt het leren een stuk leuker, het maken van huiswerk zal vlotter verlopen en u bent geen dure nota’s kwijt aan langdurige huiswerkbegeleiding.

Onze jarenlange ervaring in het onderwijs als docent, faalangst trainer en counselor zorgen voor succes. Wij hebben alle afbeeldingen zelf gemaakt. Op ruitjespapier is een bewuste keuze, schools, anders en echt eigen. Wij richten ons op de kwaliteit van de leerlingen en geven daar de juiste handvatten bij voor het behalen van betere resultaten, oog voor het kind. Wat ouders en leerlingen over ons zeggen wordt handgeschreven op ruitjespapier. Onze reviews zijn puur en oprecht.

Ons doel is om verantwoordelijkheid
te leren nemen voor eigen leerprocessen.
 

Oprichter

M. Bos

Onderwijs

VMBO BB-KB-TL
HAVO – VWO
Atheneum – Gymnasium
Groep 7 en 8
MBO en HBO

Trainings ervaringen

faalangst reductie
sociale vaardigheid
agressie reductie
moreel redeneren
ouders begeleiding “overhoor technieken”
counseling / Leer Leren coaching

Wij zijn in het bezit van EHBO diploma (rode kruis) en BHV diploma.

Bereikbaarheid


Voorweg 143
2716 NH Zoetermeer

T: 06 41 96 41 14
info@leerlingleertleren.nl

Leerling Leert Leren

algemene Voorwaarden
privacy verklaring
Kamer van Koophandel te Den Haag
onder nr. 82306885