Herken je deze?

“Duurzame begeleiding!”

Ik vind het zorgelijk dat veel leerlingen/studenten niet goed weten hoe ze moeten leren en zoveel druk ervaren dat ze hun motivatie verliezen. Samen met leerlingen en heb ik een agenda ontwikkeld in combinatie met mentorlessen in leren leren, eigenaarschap en overhoren door ouders, ook zeer geschikt voor visueel lerende leerlingen/studenten.

Maar wat maakt Leerling Leert Leren anders?

Leerling Leert Leren zet zich in voor duurzame begeleidingstrajecten die gericht zijn op het ontwikkelen van zelfstandigheid. De kracht van Leerling Leert Leren ligt in het bieden van persoonlijke aandacht en begrip voor leerlingen die een visuele leerstijl hebben. Leerlingen met AD(H)D, ASS, dyslexie en hoogbegaafdheid worden aangemoedigd om hun eigen pad te ontdekken en te groeien naar een hoger niveau door trouw te blijven aan hun eigen identiteit. Ze krijgen de vaardigheden aangereikt om effectiever te leren en zich persoonlijk te ontwikkelen. Als gecertificeerd Expert Wereldspel staat Leerling Leert Leren garant voor kwaliteit en expertise. Door mijn jarenlange ervaring voor de klas als docent en als counselor op school kan ik de begeleiding afstemmen op het niveau en behoefte van de individuele leerling/student.

Het kennismakingsgesprek

Na een kosteloos kennismakingsgesprek bespreken we wat de best passende optie in begeleiding is en op basis van deze informatie maak je je keuze. Een kennismaking gesprek kunnen zowel telefonisch als online als in de praktijk plaatsvinden. De individuele begeleiding wordt op maat aangeboden. Na de inschrijfbevestiging kan de begeleiding op korte termijn van start gaan.

Locatie

De begeleiding vindt plaats in mijn praktijk of bij u thuis. Leerling Leert Leren begeleid aan huis in: Zoetermeer, Leidschendam, Voorburg, Den Haag, Nootdorp, Rotterdam, Schiedam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nieuwkerk aan den IJssel, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude. Alles met een straal van 15 km rond Zoetermeer zonder extra reiskosten. Afspraken worden in overleg ingepland. De tijden voor de begeleiding zijn flexibel en na 17.00 uur mogelijk. Op aanvraag zijn trainingen ook mogelijk in Amersfoort en Utrecht.

Certificering

Goede begeleiding verdient een professional. Op verschillende momenten in het jaar volg ik opfriscursussen binnen mijn werkgebieden, zo blijf ik up-to-date. Ik behoud de affiniteit met mijn doelgroep door zelf voor de klas te staan als docent Duits naast mijn werk als coach en trainer. Als gecertificeerde trainer van Instituut Kind In Beeld handel ik preventief op de hulpvraag die gesteld wordt. Ik maak gebruik van 'Het Wereldspel' Leerling Leert Leren is bij het CRKBO en Stichting Adiona geregistreerd en ervaren met dyslexie, beelddenkers, AD(H)D, hoogbegaafdheid, ASS.

Tarieven

Leerling Leert Leren is CRKBO geregistreerd en daardoor vrijgesteld van BTW. Diverse trainingen worden als pakket aangeboden met een keuze uit Smal, Medium of Large, voor meer informatie kijk op de pagina van de trainingen. Een pakket afnemen biedt voordelen en bestaat uit intakegesprek (55 minuten), training en evaluatiegesprek (55 minuten).

Pakket keuze inclusief intake, evaluatie en materialen:

 • Smal € 345 (4,5 uur)
 • Medium € 565 (7,5 uur)
 • Medium+ € 655 (9 uur)
 • Large € 735 (10,5 uur)

Liever geen pakket:

 • Telefonisch kennismakingsgesprek, de eerste 30 minuten gratis
 • Intakegesprek € 60 duur van 55 minuten
 • Evaluatiegesprek € 60 duur van 55 minuten
 • Individuele begeleiding zonder pakket € 85 per uur inclusief materialen
 • Extra nazorg na voltooing van een pakket, neem contact op
 • Beelddenk- en leerstijlenonderzoek met het Wereldspel (3 uur)
 • Executieve Functies onderzoek (2 uur)
 • Individueel Onderwijskundig Onderzoek (IOO) met Wereldspel, neem contact op
 • Bijles Duits onderbouw (per 60 minuten)
 • Huiswerkbegeleiding voor leerling met Dyslexie, neem contact op

Groepstraining:

 • Leren Leren Methode VO groepstraining €210
 • Leren Leren Methode PO groepstraining €335

Vergoeding

Kunt u de kosten met uw inkomen niet dragen, dan kunt u bij de gemeente wellicht een beroep doen op Bijzondere Bijstand. Ook is het in sommige gevallen mogelijk kosten af te trekken van de belasting of een kindgebonden budget aan te vragen. Heeft u een ZoetermeerPas of een Ooievarspas? Informeer naar de mogelijkheden en vermeld dit bij het kennismakingsgesprek, zodat ik u kan helpen.

Stichting Adiona

Leerling Leert leren is aangesloten bij Stichting Adiona als kinder-, jongeren- en gezinscoach. Stichting Adiona (opgericht op 9 juni 2008) is dé beroepsorganisatie voor professionals binnen de vakgebieden kindercoaching, jongerencoaching en gezinscoaching en streeft naar een breed draagvlak van het vak in de maatschappij. Leerling Leert Leren neemt deel aan de intervisie én supervisie van Adiona.

Instituut Kind in Beeld

Leerling Leert leren is een gecertificeerde trainer van Instituut Kind In Beeld. Als Expert (EX) bevoegd om met het Wereldspel te werken en een Individueel Diagnostisch Onderzoek bij jeugd af te nemen. Als Jeugdtrainer (JT) bevoegd om de LEREN LEREN Methode aan te bieden aan jeugd v.a. 8 jaar. Als volwassenentrainer (VT) bevoegd om de training Basis Denksystemen te geven aan (jong)volwassenen en binnen bedrijven.

WellBased

Leerling Leert leren werkt samen met WellBased. De behoefte van leerlingen in het voortgezet onderwijs verandert elke dag. Om daar als mentor continu op de juiste manier op in te spelen kan veel van je vragen. Daarom geeft WellBased mentoren voor elke situatie een mentorles. Zodat je echt kan inspelen op wat jouw leerlingen op dat moment nodig hebben. Voor Mijn Planagenda® hebben we van de lessen leren plannen een Wellbased les gemaakt.

Colpa Optiek

Leerling Leert Leren is aangesloten bij Functionele Oogzorg Nederland. FON is een multidisciplinaire oogzorgorganisatie. Als visuele screener & trajectbegeleider heeft Leerling Leert Leren een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Colpa Optiek.

Stichting Leergeld Den Haag

Leerling Leert leren werkt samen met Stichting Leergeld Den Haag en sponsort per schooljaar drie LEREN LEREN Methode trainingen. Niet alle gezinnen hebben de middelen om externe hulp in te schakelen. Leerling Leert Leren wil graag kansen bieden aan kinderen wiens ouders financieel minder draagkrachtig zijn."

Docent | Trainer | Coach

Mers Bos

Mijn expertises zijn:

 • Faalangst
 • Beelddenken
 • Hoogbegaafdheid
 • Dyslexie
 • AD(H)D (ook Braingame Brian)
 • Het Wereldspel Expert
 • Trainer LEREN LEREN Methode
 • Coach en counselor
 • Docent Duits

Werkzaam als ervaren en succesvolle kinder-, jongeren en gezinscoach en docent in het voortgezet onderwijs.

Mijn motto is:
'Duurzame begeleiding naar zelfstandigheid!'

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact op, dan help ik je graag op weg.