Herken je deze?

“Duurzame begeleiding!”

Mijn geboorteland is Zwitserland en ik ben een echte natuurliefhebber. Je zult me vaak vinden op het water, waar ik mijn passie voor kitesurfen uitoefen, of in het bos, waar ik mijn mountainbike avonturen beleef.  Ik ben in het bezit van een geldig EHBO diploma en gecertificeerde vertrouwenspersoon voor een vereniging.

Mijn achtergrond ligt in het voortgezet onderwijs, met een bijzondere liefde voor het vak Duits en een sterke betrokkenheid bij het begeleiden van leerlingen met dyslexie en faalangst.

Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik dyslexie heb, wat een opluchting was. Het gaf me de vrijheid om me niet langer te schamen voor lees- of schrijffouten.

Het voor de klas staan geeft mij energie. Leerlingen zijn nieuwsgierig en willen graag leren, maar weten vaak niet goed hoe ze dat moeten aanpakken. Ze uiten dit op een interessante manier. Dit gaf aanleiding mijn praktijk Leerling Leert Leren te starten. 

Als autodidact blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door mezelf bij te scholen met cursussen en korte opleidingen. Bij voorkeur spar ik met andere professionals, waardoor ik scherp blijf en waardevolle feedback ontvang. Regelmatig lees ik literatuur en artikelen die ik tegenkom of bewust opzoek.

Maar wat maakt Leerling Leert Leren anders?

Leerling Leert Leren zet zich in voor duurzame begeleidingstrajecten die gericht zijn op het ontwikkelen van zelfstandigheid. De kracht van Leerling Leert Leren ligt in het bieden van persoonlijke aandacht en begrip voor leerlingen die een visuele leerstijl hebben (beelddenkers). Leerlingen met AD(H)D, ASS, dyslexie en hoogbegaafdheid worden aangemoedigd om hun eigen pad te ontdekken en te groeien naar een hoger niveau door trouw te blijven aan hun eigen identiteit. Ze krijgen de vaardigheden aangereikt om effectiever te leren en zich persoonlijk te ontwikkelen. Als gecertificeerd Expert Wereldspel staat Leerling Leert Leren garant voor kwaliteit en expertise. Door mijn jarenlange ervaring voor de klas als docent en als counselor op school kan ik de begeleiding afstemmen op het niveau en behoefte van de individuele leerling/student.

Het kennismakingsgesprek

Na een kosteloos kennismakingsgesprek bespreken we wat de best passende optie in begeleiding is en op basis van deze informatie maak je je keuze. Een kennismaking gesprek kan zowel telefonisch als online als in de praktijk Bredewater 16 te Zoetermeer plaatsvinden. Daarna geef je aan of een intake gepland mag worden. Na de inschrijfbevestiging kan de begeleiding op korte termijn van start gaan.

Locatie

De begeleiding vindt plaats in mijn praktijk Bredewater 16 in Zoetermeer (gratis parkeren) of bij u thuis. Leerling Leert Leren begeleid aan huis in: Zoetermeer, Leidschendam, Voorburg, Den Haag, Nootdorp, Rotterdam, Schiedam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nieuwkerk aan den IJssel, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude. Alles met een afstand tot 15 km vanaf Bredewater 16 te Zoetermeer zijn zonder extra reiskosten. Afspraken worden in overleg ingepland. De tijden voor de begeleiding zijn flexibel en ook na 17.00 uur mogelijk. Op aanvraag zijn trainingen mogelijk in Amersfoort (Eemplein).

Certificering

Jaarlijks neemt Leerling Leert Leren deel aan de licentie- en intervisiedagen van diverse methodes, en ondergaat de vereiste audits. Hierdoor ben ik officieel gecertificeerd en gerechtigd om gebruik te maken van alle benodigde materialen, waardoor ik hoogwaardige trainingen kan verzorgen.
Mijn verbondenheid met de doelgroep behoud ik door een paar dagen actief voor de klas te staan als docent Duits, naast mijn rol als coach en trainer. Als gecertificeerde trainer van Instituut Kind In Beeld anticipeer ik proactief op uw hulpvraag, waarbij ik gebruik maak van het effectieve 'Het Wereldspel'. Mijn specialisaties omvatten onder andere dyslexie, beelddenkers, AD(H)D, hoogbegaafdheid, en ASS.

Tarieven

Leerling Leert Leren is CRKBO geregistreerd en daardoor vrijgesteld van BTW.

Begeleiding & Training:

 • Kennismakingsgesprek, de eerste 30 minuten gratis
 • Intakegesprek €69 
 • Individuele begeleiding €69 uurtarief
 • Evaluatiegesprek €45 

Groepstraining:

 • Leren Leren Methode VO groepstraining €245
 • Leren Leren Methode PO groepstraining €365

Individuele trainingen:

 • Leer Leren & Plannen: info
 • Leren Omgaan met (Faal)angst: info
 • Dyslexie begeleiding: info
 • Begeleiding ADHD: Braingame Brian
 • Psycho-educatie na gestelde diagnose

Onderzoeken:

 • Beelddenk- en leerstijlenonderzoek €275
 • Executieve Functies onderzoek €145 
 • Individueel Onderwijskundig Onderzoek (IOO) €775
 • Visuele screening (FON) eenmalig €95 en trajectbegeleiding € 45 uurtarief
 • Begeleiding ADHD: Braingame Brian op aanvraag

De duur van individuele bijeenkomsten is 50 minuten directe begeleiding en 10 minuten oudergesprek, uitwerking en is inclusief materiaal.
Diverse trainingen worden als pakket aangeboden, voor meer informatie kijk op de pagina van de trainingen. Een pakket afnemen biedt voordelen en bestaat uit intakegesprek, training en evaluatiegesprek. Het basispakket kan aangepast worden op basis van de ondersteuningsvraag. Neem contact op voor de verschillende mogelijkheden of bekijk de training.

Vergoeding

Soms is het mogelijk om de begeleiding vergoed te krijgen vanuit een Persoons Gebonden Budget (PGB). Informatie hierover kunt u vinden op www.svb.nl/pgb en bij de zorgmedewerker van de gemeente waar u woont. Heeft u een ZoetermeerPas of een Ooievarspas? Informeer naar de mogelijkheden en vermeld dit bij het kennismakingsgesprek, zodat ik u kan helpen.

Stichting Adiona

Leerling Leert leren is aangesloten bij Stichting Adiona als kinder-, jongeren- en gezinscoach. Stichting Adiona (opgericht op 9 juni 2008) is dé beroepsorganisatie voor professionals binnen de vakgebieden kindercoaching, jongerencoaching en gezinscoaching en streeft naar een breed draagvlak van het vak in de maatschappij. Leerling Leert Leren neemt deel aan de intervisie én supervisie van Adiona.

Instituut Kind in Beeld

Leerling Leert leren is een gecertificeerde trainer van Instituut Kind In Beeld. Als Expert (EX) bevoegd om met het Wereldspel te werken en een Individueel Diagnostisch Onderzoek bij jeugd af te nemen. Als Jeugdtrainer (JT) bevoegd om de LEREN LEREN Methode aan te bieden aan jeugd v.a. 8 jaar. Als volwassenentrainer (VT) bevoegd om de training Basis Denksystemen te geven aan (jong)volwassenen en binnen bedrijven.

Colpa Optiek

Leerling Leert Leren is aangesloten bij Functionele Oogzorg Nederland. FON is een multidisciplinaire oogzorgorganisatie. Als visuele screener & trajectbegeleider heeft Leerling Leert Leren een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Colpa Optiek.

WellBased

Leerling Leert leren werkt samen met WellBased. De behoefte van leerlingen in het voortgezet onderwijs verandert elke dag. Om daar als mentor continu op de juiste manier op in te spelen kan veel van je vragen. Daarom geeft WellBased mentoren voor elke situatie een mentorles. Zodat je echt kan inspelen op wat jouw leerlingen op dat moment nodig hebben. Voor Mijn Planagenda® hebben we van de lessen leren plannen een Wellbased les gemaakt.

Stichting Leergeld Den Haag

Leerling Leert leren werkt samen met Stichting Leergeld Den Haag en sponsort per schooljaar drie LEREN LEREN Methode trainingen. Niet alle gezinnen hebben de middelen om externe hulp in te schakelen. Leerling Leert Leren wil graag kansen bieden aan kinderen wiens ouders financieel minder draagkrachtig zijn."

Docent | Trainer | Coach

Mers Bos

Mijn expertises zijn:

 • Faalangst
 • Beelddenken
 • Hoogbegaafdheid
 • Dyslexie
 • AD(H)D (ook Braingame Brian)
 • Diagnostiseren Wereldspel Expert
 • LEREN LEREN Methode

Actief als succesvolle coach voor kinderen, jongeren en gezinnen, vervul ik tevens drie dagen in de week mijn passie als docent Duits en coach/counselor in het voortgezet onderwijs.

Mijn motto is:
'Duurzame begeleiding naar zelfstandigheid!'

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact op, dan help ik je graag op weg.