Herken je deze?

“Ik heb weer plezier in leren!”

Ik vind het zorgelijk dat veel leerlingen/studenten niet goed weten hoe ze moeten leren en zoveel druk ervaren dat ze hun motivatie verliezen. Tijdens ouderavonden werden veelal dezelfde vragen gesteld. Op verzoek van leerlingen en ouders heb ik een agenda ontwikkeld in combinatie mentorlessen in leren leren, eigenaarschap en overhoren (ook geschikt voor visueel lerende leerlingen/studenten).

Maar wat maakt Leerling Leert Leren anders?

Heel eenvoudig: het is kortdurende begeleiding naar zelfstandigheid. De kracht van Leerling Leert Leren zit hem in persoonlijke aandacht. Ik vind het van essentieel belang goed te begrijpen wat de leervraag is. Door mijn jarenlange praktijkervaring in de klas kan ik de begeleiding afstemmen op het niveau van de individuele leerling/student.

Het intakegesprek

In een kennismakingsgesprek stel ik vast of een intakegesprek nodig is voor de aangevraagde begeleiding. De intake vindt plaats met de leerling/student zelf en eventueel de ouders/verzorgers. De intakegesprekken kunnen zowel online als in de praktijk plaatsvinden. Na een intakegesprek bespreken we wat de best passende optie voor begeleiding is en op basis van deze informatie maak je je keuze. De begeleiding wordt indien nodig op maat aangeboden. Na het invullen van een inschrijfformulier kan de begeleiding van start gaan.

Locatie

De begeleiding vindt plaats op een HNK-locatie of in mijn praktijk aan huis. Afspraken worden in overleg ingepland. Er zijn geen vaste tijden voor de begeleiding, het schoolrooster wisselt immers ook.

Het is ook mogelijk om bij de leerling/student thuis te begeleiden (in een straal van 20 km rond Zoetermeer). Op die manier leert men meteen omgaan met de prikkels en afleiding van thuis.

Certificering

Goede begeleiding verdient een professional. Op verschillende momenten in het jaar volg ik cursussen binnen mijn werkgebieden, zo blijf ik up-to-date. Ik behoud de affiniteit met mijn doelgroep door zelf voor de klas te staan als docent Duits. Als gecertificeerde trainer van Instituut Kind In Beeld handel ik preventief op de hulpvraag die gesteld wordt. Leerling Leert Leren is bij het CRKBO geregistreerd.

Vergoeding

Kunt u de kosten met uw inkomen niet dragen, dan kunt u bij de gemeente wellicht een beroep doen op Bijzondere Bijstand. Ook is het in sommige gevallen mogelijk kosten af te trekken van de belasting of een kindgebonden budget aan te vragen


Docent | Trainer | Coach

Mers Bos

Mijn naam is Mers Bos. Ik ben een ervaren docent, dyslexiecoach, faalangsttrainer en gecertificeerd trainer van Instituut Kind in Beeld: Leren Leren Methode.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact op, dan help ik je graag op weg.