leer leren met de Leer Leren Coach

Leer Leren


Wij geven begeleiding in hoe gewerkt wordt en niet dat er gewerkt wordt. Leren plannen is onze kracht. Wij streven naar kortdurende begeleiding naar zelfstandigheid. Leer Leren begeleiding is op maat en in kleine groepen of 1 op 1 in huiselijke sfeer.

Succes van Leer Leren

Hoe een balans van actief leren tot het succes leidt. Een digitale zoekactie levert vele resultaten op bij het woord ‘huiswerkbegeleiding’. Het is belangrijk om stil te staan welke manier van begeleiding aangeboden wordt. Wij geven uw kind zelfinzicht in leren leren. Zelfkennis en bewustzijn is de basis voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Hoe werkt uw kind en hoe zou dit beter kunnen om het gewenste leerdoel te behalen? 

Wij bieden handvatten bij het zelf creëren van een rustige leeromgeving. Wij geloven namelijk niet in het werken met digitale tools om te plannen en om het leerproces te monitoren. Tijdens het leren is het juist van belang om zo min mogelijk afleiding te hebben. 

Huiswerkbegeleiding VS Leer Leren

Wat is de reden dat huiswerkbegeleiding nodig is? Het is zinvol om uit te zoeken wat er aan de hand is, voordat dure langdurige huiswerkbegeleiding ingezet wordt. Wij kijken naar de wijze waarop de leerling het huiswerk maakt. Wij willen weten hoe uw kind leert en helpen de juiste weg te vinden voor betere school prestaties.

Door onze vele jaren ervaring in het onderwijs weten wij hoe belangrijk het welzijn van de leerling is. Bij de Leer Leren Coach gaan we gericht aan de slag om te helpen bij het leren en bij plannen. Daarbij onderzoeken wij of faalangst misschien een blokkade is bij het functioneren op school en bij het maken van het huiswerk. Wij werken aan motivatie en aan zelfvertrouwen. 

Leer Leren begeleiding: 

– plannen en eigen succes ervaren,
– er wordt gekeken naar de wijze waarop het huiswerk wordt gemaakt,
– wij helpen hoe je de stof naar het langer termijn geheugen brengt,
– hulp bij actief leren m.a.w. leer leren,
– indien nodig handvatten aanreiken om faalangst te reduceren,
– motivatie aanzetten, er is tijd voor een luisterend oor (counseling),
– vier weken begeleiding,
– succes gegarandeerd.

In het kort

Wat: 3 fysieke trainingen van 60 minuten en 1 online reflectie afspraak
Wanneer: in overleg, ook na 17.00 uur mogelijk
Waar: in onze praktijk of bij u thuis

Zie hier voor inhoudelijke omschrijving voor de begeleiding Leer Leren.
Na deelname van de laatste bijeenkomst wordt een certificaat van deelname uitgereikt.
Voor tarieven kijk hier.


Of kies voor de LEREN LEREN Methode.

Tijdens de gesprekken staan rust in het hoofd en zorgen centraal. 

Wij maken het verschil.

Wij hebben aandacht voor uw kind en luisteren eerst aandachtig. Wie is de leerling en wat zijn de interesses. Wat is er echt aan de hand waardoor de motivatie ontbreekt. Wij onderzoeken of faalangst een rol speelt of is er een andere blokkade voor het minder goed presteren op school.

Wanneer u de indruk heeft dat er meer aan de hand zou kunnen zijn, maar u kunt niet de vinger op de zere plek leggen, dan is counseling een mogelijkheid. Te denken valt aan gepest worden, problemen waar niet over gesproken durft te worden, hulp nodig in de weerstand in het gedrag of heeft u geen idee wat er aan de hand is, maar voelt u wel aan dat er iets is, dan is counseling de oplossing.

Wij geloven erin dat er eerst mogelijke problemen besproken moet worden om het hoofd vrij te hebben van grote zorgen om vervolgens goed te kunnen leren en presteren. Is er niets aan de hand gaan we meteen aan de slag met leren leren.

Samen verantwoordelijk voor het leren

De leerling neemt zowel zijn/haar schoolboeken als het huiswerk en schriften mee. Wij zorgen voor een luisterend oor, een passend programma en de juiste begeleiding in leren. Wij zijn ons ervan bewust dat elk persoon anders is, anders leert en andere behoeftes heeft.

Wij begeleiden bij Leer Leren met een kortdurend doel naar zelfstandigheid. Drie trainingen in vier weken en één reflectie afspraak. Wij leveren de werkbladen en materialen aan die nodig zijn tijdens de bijeenkomsten “Leer leren”. Dit is een andere begeleiding dan Leren Leren Methode.

Leer Leren VS LEREN LEREN Methode

Leer Leren: 1 op 1 begeleiding op maat, verdeeld over vier weken. (datum in overleg)
LEREN LEREN Methode: in een kleine groep leren leren, op 1 dag (altijd een zaterdag).

Zie hier voor inhoudelijke omschrijving voor de begeleiding Leer leren.
Na deelname van de laatste bijeenkomst wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

Voor tarieven kijk hier.

Bereikbaarheid


Voorweg 143
2716 NH Zoetermeer

T: 06 41 96 41 14
info@leerlingleertleren.nl

Leerling Leert Leren

algemene voorwaarden
privacy verklaring
Kamer van Koophandel te Den Haag
onder nr. 82306885