leer leren met de Leer Leren Coach

Leer Leren


Begeleiding in hoe geleerd en gewerkt wordt. Leer dat je creatief mag zijn. Leren plannen en tijd over houden. Streven naar kortdurende begeleiding naar zelfstandigheid. Leer Leren begeleiding is op maat en 1 op 1 in huiselijke sfeer. Met aandacht voor jouw leerlingang en je creatieve leermogelijkheden, leer leren met kleur en plaatjes.

Succes van Leer Leren

Hoe een balans van actief leren tot het succes leidt. Een digitale zoekactie levert vele resultaten op bij het woord ‘huiswerkbegeleiding’. Het is belangrijk om stil te staan welke manier van begeleiding aangeboden wordt. Wij geven zelfinzicht in leren leren. Als het al niet wil vlotten dan heeft het geen zin om opdezelfde manier door te pakken. Leer een andere manier van leren, durf creatief te zijn, wie jij bent. Leer in je kracht te staan. Leer hoe kleur en beeld efficiënt ingezet kan worden om te leren naar het langetermijngeheugen. Zelfkennis en bewustzijn is de basis voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Hoe wordt er geleerd en hoe zou dit beter kunnen om het gewenste leerdoel te behalen? 

Krijg handvatten bij het zelf creëren van een rustige leeromgeving. Leerling Leert Leren gelooft namelijk niet in het werken met digitale tools om te plannen en om het leerproces te monitoren. Tijdens het leren is het juist van belang om zo min mogelijk afleiding te hebben. Leer welke manier van leren bij jou past, welke ingang het beste werkt bij jou. 

Huiswerkbegeleiding vs Leer Leren

Wat is de reden dat huiswerkbegeleiding nodig is? Het is zinvol om uit te zoeken wat er aan de hand is, voordat dure langdurige huiswerkbegeleiding ingezet wordt. Wat is de wijze waarop de leerling het huiswerk maakt? Wat is de juiste leeringang, dit wordt onderzocht en de leerling leert de juiste weg te vinden voor betere prestaties.

Door de vele jaren ervaring in het onderwijs is bekend, hoe belangrijk het welzijn van de leerling is. Gericht aan de slag gaan om te helpen bij het leren en bij plannen. Daarbij nagaan of faalangst misschien een blokkade is bij het functioneren op school en bij het maken van het huiswerk of tijdens het studeren. Werken aan motivatie en aan zelfvertrouwen. Bewust worden van voeding en het sociale welzijn.

Leer Leren begeleiding: 

– plannen en eigen succes ervaren,
– er wordt gekeken naar de wijze waarop het huiswerk wordt gemaakt,
– wij helpen hoe je de stof naar het langer termijn geheugen brengt,
– hulp bij actief leren m.a.w. leer leren,
– indien nodig handvatten aanreiken om faalangst te reduceren,
– motivatie aanzetten, er is tijd voor een luisterend oor (counseling),
– vier weken begeleiding,
– succes gegarandeerd.

In het kort

Wat: 3 fysieke trainingen en 1 online reflectie afspraak
Wanneer: in overleg, ook na 17.00 uur mogelijk
Waar: in onze praktijk of bij u thuis

Na deelname van de laatste bijeenkomst wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

Of kies voor de LEREN LEREN Methode.

Leer dat je mag zijn wie je bent, je ware ik.
Creatief leren met plezier. 

Leerling Leert Leren maakt het verschil.

Aandacht voor de leerling en aandachtig luisteren. Wie is de leerling en wat zijn de interesses buiten school. Wat is er echt aan de hand waardoor de motivatie ontbreekt. Onderzoeken of faalangst een rol speelt of is er een andere blokkade voor het minder goed presteren op school.

Is er meer aan de hand, maar is het onduidelijk waar de zere plek ligt, dan is persoonlijke coaching een mogelijkheid. Te denken valt aan gepest worden, problemen waar niet over gesproken durft te worden, hulp nodig in de weerstand in het gedrag of heeft u geen idee wat er aan de hand is, maar voelt u wel aan dat er iets is, dan is counseling de oplossing.

het hoofd leeg van mogelijke problemen en/of grote zorgen om vervolgens goed te kunnen leren en presteren. Is er niets aan de hand gaan we meteen aan de slag met leren leren.

Samen verantwoordelijk voor het leren

De leerling neemt zowel zijn/haar schoolboeken als het huiswerk en schriften mee.
Begeleiden bij Leer Leren met een kortdurend doel naar zelfstandigheid. Drie trainingen in vier weken en één reflectie afspraak. Inclusief de werkbladen en materialen die nodig zijn tijdens de module “Leer leren”. Dit is een andere begeleiding dan Leren Leren Methode.

Leer Leren vs Leren Leren Methode

Leer Leren: op maat gemaakte training, verdeeld over drie à vier weken. (datum in overleg)
Leren Leren Methode: methode van Kind in Beeld op 1 dag (altijd een zaterdag).

Na deelname van de laatste bijeenkomst wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

Kennismaken

Waarmee mag ik je helpen?


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

  Bereikbaarheid


  Voorweg 143
  2716 NH Zoetermeer

  T: 06 41 96 41 14
  info@leerlingleertleren.nl

  Leerling Leert Leren

  algemene voorwaarden
  privacy verklaring
  Kamer van Koophandel te Den Haag
  onder nr. 82306885